Süllőtelepítés

2017.03.12


Nagy az öröm a halasi horgászoknál, közel 1.8 millió forint értékben süllőket telepítettek pénteken délelőtt a tóba. A Sóstó Sporthorgász Egyesület tucatnyi tagja kint volt a parton, amikor meghozták a különlegesnek számító egynyaras halakat.
Jáger Szabolcs egyesületi elnök elmondta, a 392 kilogrammnyi süllő árát igazi összefogással gazdálkodták ki, a vezetőség és a tisztségviselők ugyanis lemondtak a tiszteletdíjukról, ez fedezte a költségeket. Az elnök szerint ekkora mennyiségű süllő még soha nem volt telepítve egyszerre a tóba, bízik benne, hogy a szakszerű szállításnak és a gyors telepítésnek köszönhetően nem lesz elhullás. Juhász Gábor alelnök az ívóhelyek kialakítása és megóvása érdekében kér segítséget a horgászoktól. A tervek szerint összesen hat helyen fektetnek le a tómederben speciális műfüvet. Ebben tudnak majd megbújni a halak, ezeket a helyeket bója jelzi. Mindenkit arra kérnek, hogy a természetes szaporulat megóvása érdekében ezeket kerüljék el, vigyázzanak a halak nyugalmára .

                                                                                                             HalasmédiaA mai süllőtelepítésen túl, 7 darab mesterséges ívóhelyet helyezünk ki a tó különböző pontjain. A szökőkúthoz is kihelyezésre kerül 1 darab, megpróbáljuk úgy elhelyezni, hogy a parti horgászatot ne zavarja. Kérünk minden horgásztársat, az ívóhelyek környékét ne zavarják, a kötéllel ne emeljék fel azokat. Az ívóhelyek bójákkal lesznek megjelölve. Köszönjük a megértést! 

                                                                                                            Jáger Szabolcs