Sóstó KiskunhalasÉrdemes felkeresni a város északi szélétől 1,5 km-re, az 53-as út jobb oldalán elterülő Sóstót, mely ideális horgászhely.

A horgásztó Kiskunhalason található.

GPS koordináták: 46°33'41" ; 19°45'24"
A horgásztó üzemeltetője Sóstó Sporthorgász Egyesület Kiskunhalas-
Az 1955-ben alakult MÁV Locomotív Horgász Egyesület jogutódjaként müködik egyesületünk.
2007 januárjától Sóstó Sporthorgász Egyesület néven müködünk kb 600 taggal.
A horgásztó 53 Ha
Évente 200q halat telepítünk.

A parton felállított kilátóból pompás képeket készíthetünk a tájról, míg a mellette elterülő parkerdő kiváló piknikezési helyszínül szolgál. A parkerdő bejáratánál található turulsólymos oszlop, egy Árpád-kori temető emlékjele. A folyószabályozások és a mocsarak lecsapolásának következtében Kiskunhalas területén az egykori kiterjedt mocsárvilág helyett mára már csak a Sóstó, valamint a Fejeték láprétje maradt meg. Nyílt vízfelülettel azonban már csak a Sóstó rendelkezik. A kiskunhalasi Sóstó két objektumát, a tóban elhelyezkedő Nádas-szigetet, valamint a tó déli részén elterülő parkerdőt Kiskunhalas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2005-ben helyi jelentőségű védett természeti területté nyilvánította. A tó és környezete védett növény- és állatfajoknak ad otthont. Ilyenek a növények közül a kisfészkű aszat (Cirsium brachycephalum), a mocsári aggófű (Senecio paludosus), a mocsári kosbor (Orchis laxiflora ssp. palustris), az állatok közül pedig 72 védett, 5 fokozottan védett faj fordul elő a Sóstón és környékén.

A tó kezelője a Sóstó Sporthorgász Egyesület, mely évente több haltelepítést is végez.
A tóban fogható halak: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, balin, busa, sügér, kősüllő, naphal.
A horgászat 04-23 óra között engedélyezett, kivétel a szombatról vasárnapra virradó és ünnepnapok előtti éjszaka, amikor a horgászat megengedett. A horgászni vágyó turisták napijegyet is válthatnak, a Haldorádó (Széchenyi út 49.), és a Sonar ( Nyár u.1.) horgászboltokban.